-
Opublikowano: 01 wrzesień 2023
Mamy dobrą wiadomość dla uczestników projektu „Kulturalnie, zdrowo i sportowo – cykl działań aktywizacyjnych na Ziemi Wąbrzeskiej”. Po wakacyjnej przerwie wznawiamy warsztaty kulinarne, które dotychczas cieszyły się ogromnym zainteresowaniem.
Tym razem nasze kulinarne spotkania będą zainspirowane ideą „slow food”. Ten modny w ostatnich czasach trend w gotowaniu zakłada zwolnienie tempa, dostrzeganie drobnych radości każdego dnia, a przede wszystkim wspólne celebrowanie posiłków. Ważne jest umiejętne dobieranie surowców i pełna świadomość konsumencka przy komponowaniu zbilansowanych posiłków. Potrawą wpisującą się w ideę „slow food”, czyli świeżego, nieprzetworzonego, naturalnego pożywienia jest np. sushi. I to właśnie przysmaki z kuchni azjatyckiej, ale nie tylko będą „na tapecie” najbliższych warsztatów kulinarnych. W programie również: bułeczki ze szpinakiem, faszerowane ziemniaki oraz chrupiące kurczaki. Poniżej udostępniamy harmonogram wrześniowych spotkań z dokładnymi lokalizacjami.