Przejdź do głównej treści
#INWESTYCJE INFRASTRUKTURALNE
#PROJEKTY SPOŁECZNE
#WSPARCIE BIZNESU
#INICJATYWY KULTURALNE

„Kwaśne i przaśne potrawy żniwne 2025”

Kategoria: Aktualności
Opublikowane: 31 lipiec 2025
Utworzone: 31 lipiec 2025
Odsłony: 380

soupZarząd Województwa Kujawsko-Pomorskiego organizuje po raz kolejny konkurs na najlepszą potrawę żniwną„Kwaśne i przaśne potrawy żniwne 2025”,którego celem jest identyfikacja regionalnego dziedzictwa kulinarnego związanego z okresem żniw, zgromadzenie wiedzy o oryginalnych potrawach regionalnych serwowanych w poszczególnych regionach podczas żniw oraz promowanie i wykorzystanie lokalnych zasobów do budowania marki kulinarnej województwa kujawsko-pomorskiego.

Konkurs skierowany jest do kół gospodyń wiejskich z obszaru województwa kujawsko-pomorskiego prezentujących przygotowane przez siebie potrawy podczas Dożynek Województwa Kujawsko-Pomorskiego, które odbędą się w dniu 31 sierpnia 2025 r. w Bydgoszczy na stoiskach przygotowanych przez powiaty z naszego województwa. Warunkiem udziału w konkursie jest więc zorganizowanie przez powiat stoiska na Dożynkach.

Laureaci otrzymają nagrody finansowe w następującej wysokości:

  1. I miejsce – 3.500 zł brutto;
  2. II miejsce – 2.500 zł brutto;
  3. III miejsce – 2.000 zł brutto;
  4. wyróżnienie – 1.000 zł brutto;
  5. wyróżnienie – 1.000 zł brutto.

Więcej informacji: https://kujawsko-pomorskie.pl/rolnictwo/posilek-zniwiarzy-konkurs-kulinarny-na-najlepsza-potrawe-zniwna-kwasne-i-przasne-potrawy-zniwne-2025/.