Listopadowa gęś na stole, którą nade wszystko wolę
Kategoria: Aktualności
Opublikowane: 21 listopad 2019
Utworzone: 21 listopad 2019
Odsłony: 1806
Jak głoszą staropolskie przysłowia „Na świętego Marcina najlepsza gęsina, patrz na piersi, patrz na kości, jaka zima nam zagości” czy „Na świętego Marcina - lepsza gęś niż zwierzyna”. Nawiązując zatem do tradycji kulinarnych, tegorocznej jesieni prowadzimy warsztaty kulinarne, które pozwalają na doskonalenie umiejętności kulinarnych uczestników warsztatów w zakresie wykorzystania gęsiny oraz promowania mięsa gęsiego, które według tradycji kulinarnych powinno często gościć na stołach kujawsko-pomorskich domostw.
Za nami warsztaty w Wąbrzeźnie i Lipnicy. O tym jak wyglądają nasze warsztaty związane z przygotowaniem potraw z gęsiny, dowiesz się odwiedzając galerię.
![]() |
![]() |
||
|
|
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
LGD Ziemia Wąbrzeska
Programowanie 2021-2027
Programowanie 2014-2020
Warto odwiedzić
Fundacja LGD WIECZNO
Logowanie
Licznik odwiedzin
0016063
Dzisiaj:
84
Wczoraj:
74
Ten tydzień:
158
Zeszły tydzień:
603
Ten miesiąc:
84
Ubiegły miesiąc:
2.956
W tym roku:
14.738
Razem:
16.063